Saldiem dzīves mirkļiem – Cannelle Bakery

IMG_8073

Lai cik daudz visgudru veselīga dzīvesveida un pareizas ēšanas principu padomi būtu lasīti, nav šaubu, ka vienmēr ir un būs brīži, kad gribas panašķoties un bez saldumiem tā lieta (lasi, dzīve) neies uz priekšu. Svētkos, ciemos, ikdienā, savu mīļo palutināšanai – būs mirkļi, kad neskatoties uz salātlapu, burkānu un beztauku jogurtu slavinājumiem cepsim veselīgus gardumus, baudīsim saldumus un svinēsim dzīvi. Ik pa laikam izmēģinot vietējo Latvijas ražotāju izlolotos labumus, šoreiz manā uzmanības lokā ir Cannelle Bakery ražotie našķi – šaha cepumi un biezpiena cepumi.

Cannelle Bakery ir tāda paša nosaukuma uzņēmuma zīmols. Kā paši ražotāji uzsver savā mājaslapā http://www.cannelle.lv (kas, starp citu, veidota labākajās minimālisma tradīcijās un ir viegli pārskatāma) šis zīmols ir radīts mūžam aizņemtajam un steidzīgajam pilsētniekam, kurš vēlas dzīvot veselīgi, bet negrib atteikties no ērtībām, ir atvērts jaunām idejām un vēlas iepazīt pasauli. Uzņēmuma mājvieta atrodas Saldū, tā ražojumu klāstā ir saldēti cepumi un mini pīrādziņi ar kūpinātu gaļu. Sākotnēji veidojies kā ģimenes uzņēmums, Cannelle Bakery plānos ir tapt par lielāku kompāniju.

Degustēšanai izvēlējos divu veidu gardumus – šaha cepumus un biezpiena cepumus.

IMG_8075

Vispirms – neraksturīgi citiem, šie cepumi ir nopērkami saldētā veidā, tos var turēt saldētavā un izcept tad, kad rodas nepieciešamība – atnāk negaidīti vai gaidīti ciemiņi, sagribas panašķoties vai arī pašam jādodas ciemos un uz ātru roku vajag sagādāt kaut ko gardu namamātei. Šos cepumus mājas kārtībā var dabūt gatavus apmēram pusstundas laikā.

Cepumu sastāvs ir visnotaļ labs. Ir atšifrēts, kādas augu eļļas izmantotas, pamatā tā ir rapšu eļļa. Lai gan sastāvā ir norādītas 2 E-vielas – E450 un E500, tās ir cepamā pulvera sastāvdaļas. Ar pilnu sastāva aprakstu var iepazīties uzņēmuma mājaslapā – šeit  (starp citu, ļoti laba prakse sastāvu publicēt pie produkta apraksta).

IMG_8077

Šaha cepumi jāatlaidina 15 minūtes, iepakojumā ir trīs garas divkrāsu mīklas sagataves, kuras jāsagriež kvadrātveida gabaliņos. Cepumus ieteicams kārtot nedaudz atstatus, jo cepot tie mazliet uzpūtīsies. Cepšanas laiks ir ļoti īss – 180 grādos  ap 10 minūtēm.

Biezpiena cepumi atlaidināmi 30 minūtēs, pilnai paplātei man ar vienu iepakojumu nepietiktu, tāpēc ieteicams ņemt uzreiz divus iepakojumus. To iesaku arī tādēļ, ka ar vienu iepakojumu var nepietikt, it sevišķi, ja ir vairāki ēdāji. 😉

IMG_8080

Neiesaku likt abu veidu cepumus uz vienas plāts, jo cepšanas laiks katram veidam ir savs. Kad nu cepumu plāts sagatavota, to liek līdz 180-190 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī (šaha cepumiem – 10 minūtes, biezpiena cepumiem – vismaz 12 minūtes).

Ak, šī brīnumjaukā un mājīgā smarža, kas liecina, ka drīz, drīz no cepeškrāsns tiks izvilkts kaut kas patiesi labs!  Cepšanas laiks tiešām ir ļoti īss, tāpēc svarīgi neaizrauties ar citām nodarbēm un uzmanīt cepienu, lai laikus izvilktu ārā un ķertos pie degustēšanas. Lai arī neko īpašu negaidīju, biju patiesi iepriecināta par rezultātu. Šaha cepumi ir viegli, trausli, bezgala kraukšķīgi, vārda tiešā nozīmē kūst mutē un garšo svaigi un labi atšķirībā no veikalā uz svara nopērkamajiem cepumiem.

IMG_8094

Savukārt biezpiena cepumi ir mani favorīti ne tikai starp šiem abiem veidiem, bet starp cepumiem vispār, jo garšo fantastiski labi. Kraukšķīgā ārpuse lieliski sader kopā ar maigo, saldo biezpiena pildījumu un kopā rada bagātīgu garšu. Roka pati nemanot stiepjas pēc nākamā cepuma, līdz trauks negausīgi ātri iztukšojas. Uzreiz pēc izcepšanas pāris stundu laikā šie cepumi jau bija notiesāti un nācās pirkt un cept vēl, lai būtu sajūta, ka tie tiešām ir ēsti, nevis tikai pasmaržoti un apskatīti. Ideāli priekš negaidītiem vai tieši otrādi, gaidītiem ciemiņiem, kaut gan šaubos, vai cepumi sagaidīs jebkādus ciemiņus, visdrīzāk tie tiks izcepti un apēsti jau pavisam drīz pēc novietošanas saldētavā.

IMG_8097

Daudz laika cepumu pagatavošana neaizņems, tādēļ šis variants tiešām būs labs visiem, kuriem ikdienā darba pilnas rokas un nav laika un vēlmes pašiem gatavot cepumu mīklu vai samierināties ar veikalos nopērkamajiem bieži vien bezgaršīgajiem, sausajiem, aizdomīga sastāva ražojumiem. Bez tam Cannelle Bakery šaha un biezpiena cepumi ir pietiekami saldi, gardi un veselīgi, lai būtu lielisks našķis visiem dzīves gadījumiem. Es noteikti tuvākajā laikā vēlreiz iegādāšos un cepšu biezpiena cepumus, lai kādā jaukā decembra dienā palutinātu ģimeni vai uzcienātu draugus, kad radīsies iespēja.

IMG_8136

Kur iegādāties: pēc cepumu degustēšanas atradu tos sava ciema lielākajā veikalā, tāpēc pieņemu, ka tos var meklēt visos Rimi, Maxima veikalos. Iegādes vietas norādītas šeit, bet acīmredzot nav minētas visas vietas, jo mans piemājas veikals sarakstā nav.

Paldies Cannelle Bakery par iespēju nodegustēt produkciju!

Foto: M. Bitāne

143158329372300

Advertisements